Assegurances de ciberriscos

Amb el pas dels anys i la incorporació de la tecnologia a la nostra quotidianitat, patir un ciberatac ja és un risc al què, en major o menor mesura, tots estem exposats. Precisament, la hiperconnectivitat a nivell mundial ha multiplicat de forma exponencial les amenaces cibernètiques. Es calcula que cada dia es produeixen una mitjana d’entre 7,5 i 8 milions d’atacs informàtics de diferent intensitat a tot el món. Les empreses, independentment de la seva mida o sector, són especialment vulnerables a aquest tipus d’atacs, ja que en els seus sistemes emmagatzemen dades sensibles i de vital importància.

En un moment en què Internet i les noves tecnologies formen una part tan important de la nostra activitat diària, és important estar ben protegit. Conèixer els principals riscos, implementar les mesures necessàries per poder prevenir-los o formar els treballadors de l’empresa en matèria de ciberseguretat són aspectes importants per protegir la informació.

No obstant això, els atacs a la xarxa poden resultar completament impredictibles. Per a un professional autònom o pime, fer front a les conseqüències d’un ciberatac implica una pèrdua econòmica important, a més dels danys de reputació o el descens del posicionament de la marca. En el pitjor dels casos, fins i tot pot arribar a suposar la pèrdua total del negoci. Per tot això, resulta imprescindible comptar amb una bona assegurança amb el qual fer front a qualsevol risc que pugui minvar la seguretat a la xarxa.

Tipus de ciberriscos

El terme ciberrisc normalment s’atribueix als atacs intencionats provocats per experts. No obstant això, també fa referència a la competència deslleial o als danys físics que poden produir-se en la maquinària o en els equips informàtics per un ús indegut o irresponsable. Aquests són els riscos més comuns als quals se sol fer front:

 • Contrasenyes dèbils o exposades que donen accés a comptes d’usuari.
 • Atacs de ransomware i malware, que permeten el robatori o el segrest de dades.
 • Atacs de phishing, que possibiliten l’accés a credencials d’usuaris de serveis sensibles via mail o SMS.
 • Atacs de spear phishing, és a dir, fraus de suplantació d’identitat amb els que s’aconsegueixen dades sobre targetes de crèdit, claus bancàries i altre tipus d’informació.
 • La manca de control d’accés a les dades del servidor o utilitzar xarxes amb poca seguretat pot provocar atacs massius a la infraestructura o fugues de dades.

Conseqüències d’un ciberatac

A nivell empresarial, les conseqüències d’un atac cibernètic poden ser diverses i de més o menys abast, però totes elles constitueixen un dany considerable.

 • Despeses en la cerca forense.
 • Despeses per a restaurar el sistema i les dades.
 • Despeses per a la prevenció i l’actualització dels sistemes afectats o per a realitzar notificacions a clients afectats.
 • Interrupció o paralització de l’activitat laboral.
 • Danys de reputació o restauració d’imatge.
 • Assessorament jurídic o legal.

Què és una assegurança de ciberriscos?

Una assegurança de ciberriscos cobreix les conseqüències derivades d’un atac cibernètic: danys a l’empresa, possibles responsabilitats civils, pèrdues derivades de la interrupció de l’activitat laboral… A més, també contempla els serveis preventius necessaris per minimitzar les possibilitats de patir un atac i per garantir la seguretat dels sistemes. Per aquest motiu, actualment una assegurança de ciberriesgos resulta imprescindible per a qualsevol professional o empresa que utilitza de forma habitual les noves tecnologies.

Cobertures principals

En funció dels actius, la mida de l’empresa, el seu nivell d’exposició digital o el volum de dades a protegir, el contracte pot variar. És a dir, una assegurança de ciberriscos és un tipus de producte personalitzat i, per tant, adaptat a les necessitats reals de cada empresa.

Cobertura de danys cibernètics

 • Alteració, pèrdua o robatori de dades: Costos d’investigació per identificar l’origen i els extres de restaurar les dades, descontaminació i restauració dels sistemes.
 • Violació de la privacitat: Costos d’investigació per conèixer l’origen, costos de gestió regulatoris, defensa legal i comunicació de l’esdeveniment, fiances i multes administratives per vulneració de la normativa de protecció de dades.
 • Seguretat de les dades de targetes de pagament: S’asseguren les dades i els costos addicionals d’expedició de qualsevol targeta de pagament o de la nova certificació de PCI DSS.
 • Extorsió cibernètica: Costos i despeses en relació a qualsevol acció per protegir els sistemes informàtics i minorar les conseqüències d’una amenaça.
 • Riscos de la reputació o restauració de la imatge: Costos de la gestió de crisi i esborrat d’aparicions no desitjades a Internet.

Cobertura de responsabilitat civil

Danys i perjudicis provocats a tercers pel robatori o la pèrdua d’informació confidencial confiada i controlada per l’empresa o per l’assegurat. Aquesta cobertura inclou abonar les indemnitzacions pertinents, les despeses de defensa, les despeses judicials o extrajudicials i les finances, multes o sancions.

 Cobertura d’interrupció de negoci

Garanteix la indemnització per la pèrdua efectuada del Benefici Brut o de les Despeses Generals Permanents que es produeixin com a resultat directe de la fallada dels sistemes informàtics.

Serveis preventius

Per últim, a més de les cobertures bàsiques en cas d’atac cibernètic, posem a disposició dels nostres clients una sèrie de serveis preventius indispensables per assegurar la seguretat a la xarxa: assessorament informàtic línia 24 hores, anàlisi de vulnerabilitats, vigilància a Internet, instal·lació d’una aplicació per evitar el segrest d’informació, adaptació a la Llei de Protecció de dades, recuperació de dades de disc dur o sistemes d’emmagatzematge …

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.